Malinowy de-serek po 8 mies. (1 porcja)

Sery twarogowe, jogurty i kefiry można zacząć wprowadzać w niewielkich ilościach między 7 a 8 miesiącem życia dziecka. Po wprowadzaniu jogurtu i kefiru można zacząć przygotowywać potrawy z serem twarogowym. Wybieramy twaróg tłusty, gdyż wg zaleceń dzieciom do 3 roku życia nie zaleca się produktów odtłuszczonych. Tłuszcz to ważny składnik w diecie ze względu np. na witaminy A, D, E i K., które to właśnie są w tłuszczach rozpuszczalne. Produkty mleczne są również ważne ze względu na zawartość wapnia, białka, witamin i składników mineralnych.

Składniki:

  • ser twarogowy tłusty 50 g,
  • maliny świeże lub mrożone 40 g.

Przygotowanie:

Wszystkie składniki zmiksować razem.

Malinowy de-serek Malinowy de-serek