Śniadaniowa kaszka z cynamonową dynią, 2 porcje, po 8 msc.

Płatki ryżowe to naturalnie bezglutenowy produkt. Są lekkostrawne i delikatne dla małego brzuszka. Kaszka śniadaniowa z dodatkiem lekko słodkiej dyni i jabłka oraz cynamonu to dobra alternatywa dla sklepowych kaszek. Będzie odpowiednia dla dzieci z nietolerancją glutenu, nietolerancją laktozy i alergią na białka mleka krowiego. Dynia i jabłko są najmniej alergizujące, stąd mogą być podawane dzieciom jako pierwsze podczas rozszerzania diety.

Składniki:

  • 4 łyżki płatków ryżowych 50 g,
  • 1 szkl. dowolnego napoju roślinnego,
  • dynia mrożona 80 g,
  • jabłko 100 g,
  • cynamon mielony szczypta.

Przygotowanie: płatki ryżowe ugotować na mleku. Dynię uprażyć w garnuszku razem z obranym i pokrojonym jabłkiem. Płatki polać owocami i posypać cynamonem.