Płatki ryżowe to naturalnie bezglutenowy produkt. Są lekkostrawne i delikatne dla małego brzuszka. Kaszka śniadaniowa z dodatkiem lekko słodkiej dyni i jabłka oraz cynamonu to dobra alternatywa dla sklepowych kaszek. Będzie odpowiednia dla dzieci z nietolerancją glutenu, nietolerancją laktozy i alergią na białka mleka krowiego. Dynia i jabłko są najmniej alergizujące, stąd mogą być podawane dzieciom jako pierwsze podczas rozszerzania diety.
Składniki:
- 4 łyżki płatków ryżowych 50 g,
- 1 szkl. dowolnego napoju roślinnego,
- dynia mrożona 80 g,
- jabłko 100 g,
- cynamon mielony szczypta.
Przygotowanie: płatki ryżowe ugotować na mleku. Dynię uprażyć w garnuszku razem z obranym i pokrojonym jabłkiem. Płatki polać owocami i posypać cynamonem.

