Imbir to naturalny i bezpieczny środek zapobiegający nudnościom. Działa głównie na układ pokarmowy, a nie na centralny układ nerwowy. Dzięki temu nie odczuwa się po ...
Kobietom w ciąży zaleca się spożywanie co najmniej 2 porcji ryb w tygodniu. Ryby są bowiem źródłem kwasów omega-3, mających ogromne znaczenia dla prawidłowego przebiegu ...
Kwas foliowy, czyli witamina B9, jest jednym z tych składników diety, o których możemy śmiało powiedzieć – niezbędny w trakcie ciąży. Przypisuje mu się działanie ...
Czerwona soczewica to jedna z delikatniejszych roślin strączkowych. Stanowi doskonałe źródło białka roślinnego, o którym należy pamiętać, komponując dietę. Zawiera sporo błonnika pokarmowego, który pomaga ...
Ciąża, to okres, w którym wzrasta zapotrzebowanie na niektóre składniki odżywcze. Takimi składnikami są bez wątpienia m.in. kwas foliowy i żelazo. Dzięki ich odpowiedniemu spożyciu ...
Drugi trymestr ciąży to czas, w którym zapotrzebowanie energetyczne ciężarnej wzrasta o 360 kcal a zapotrzebowanie na białko o około 20%. Porcja domowego musli z ...
Nowe pieluszki Dada Extra Care z technologią Climaflex®