Dyniowy podwieczorek z mango po 8 mies. (2 porcje)

Mango to owoc zawierający sporo błonnika, składników mineralnych i witamin. Podając go dziecku, zaczynamy od niewielkiej ilości i obserwacji malucha. Mango jest owocem egzotycznym i może się okazać, że nasze dziecko źle zareaguje na owoc tropikalny. Jeśli nie będzie negatywnej reakcji ze strony organizmu – często dodawajmy mango do musów czy koktajli dla dziecka. Ma on bowiem zdolność pobudzania apetytu u niejadków i wzmacniana odporności.

Składniki:

  • dynia ½ szklanki (120 g),
  • mango 100 g.

Przygotowanie:

Dynię obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Mango obieramy ze skórki. Dynię gotujemy do miękkości w niewielkiej ilości wody. Po ugotowaniu dynię odsączamy, mieszamy z pokrojonym w kosteczkę mango i blendujemy na gęsty mus.

Dyniowy podwieczorek z mango Dyniowy podwieczorek z mango